Home Liturgierooster Geloofsverdieping
Nieuws Links Kaarsje branden
Parochievereniging

Stichting Behoud St. Antoniuskerk Zwartemeer

De stichting voor het behoud van de oude St. Antoniuskerk in Zwartemeer heet u welkom op deze website en nodigt u uit voor een bezoek aan dit historisch monument op de grens van Nederland en Duitsland.

U kunt een rondleiding in onze kerk aanvragen via
onderstaand emailadres:

info@st-antoniuskerk-zwartemeer.nl

Help ons met uw giften en gaven voor de verdere opbouw en restauratie van de St. Antoniuskerk te Zwartemeer.

Wilt u zich aanmelden voor de Rondzendbrief? Dan kan dat via ons emailadres.

H. Antonius, bid voor ons

De St. Antoniuskerk van Zwartemeer is een Rijksmonument.
Het kerkgebouw wordt aangewend voor de Openbare Eredienst. (meer hierover op de pagina <Liturgierooster>)

Nieuws

- Pater Hänchen is vorige week zaterdag opgenomen in het ziekenhuis met een beroerte.
Hij is aan één kant verlamd en zijn motoriek is zwaar afgetakeld.
Geestelijk is er gelukkig niets gebeurd
Hij zal een revalidatieperiode tegemoet gaan en daarna is het afwachten wat hij allemaal nog kan doen.
Dit betekent dus ook dat de H. Mis van 24 en 25 juni niet door gaat.
Wij vragen u allen met klem om voor pater Hänchen te bidden voor een spoedig herstel.

- NIEUW op onze website! De mogelijkheid om virtueel een kaarsje op te steken bij het Maria-altaar. Klikt u hiervoor op het tabblad "Kaarsje branden" in het menu hierboven.

- Nieuw Tabernakel:
Sinds januari 2016 heeft onze St. Antoniuskerk een ander, ja een wonderschoon Tabernakel voor het Hoogaltaar. Het is ons geschonken door de Kapel van de Moeder van Goede Raad van Dendermonde (België). Het Tabernakel dateert uit het begin van de 20e eeuw. De Latijnse tekst in de vier hoeken luiden in het Nederlands: Hart van Jezus ontferm U over ons. Wij zijn de Kapel uit Dendermonde zeer erkentelijk voor dit geschenk.

- Voor de eerste keer sinds 2003 - in dat jaar zijn we hier begonnen met de Tridentijnse H.H. Missen - hebben we de beschikking over een Priester, die in de gelegenheid is tijdens dit H. Triduüm, dus de 3 dagen vóór Pasen, deze zeer bijzondere plechtigheden voor ons te verzorgen.

- Op 10 juni 2014 was pater Harry Vernooy w.p. 60 jaar priester. Vlak voor zijn feest werd hij ernstig ziek. Nu is hij weer wat opgeknapt en wil graag samen met u de H. Mis vieren op zondag 16 november om 10.30 in de St. Antoniuskerk. Hij zal hierbij geassisteerd worden door E.H. Steenbergen. Na de H. Mis is er gelegenheid pater Vernooy te feliciteren.

- Jubileum - Uitgave van het tijdschrift < ANALECTA > ter gelegenheid van het 60-jarig priesterschap van Pater Harrie C. Vernooy w.p.
In het tijdschrift een vraaggesprek met de jubilaris, een biografische verhandeling en tal van boeiende achtergond-artikelen.
Het blad ANALECTA pro Liturgica Tridentina (Het tijdschrift voor een Authentieke kijk op de Klassieke Romeinse Liturgie)  wordt uitgegeven door Una Voce Nederland.
De jubileum-uitgave van juni 2014, nr.: 28 kost inclusief verzendkosten EUR 12,35 en is te bestellen bij:
Una Voce Nederland, Postbus 22, NL 6900 AA Rheden.
IBAN: NL10INGB0004858861

- Op de pagina Geloofsverdieping komen regelmatig nieuwe teksten te staan.

St. Antoniuskerk
Hogeweg 50